Hoe werkt de koppeling tussen Rapasso en Jobport?

Lees hier meer over de Single Sign-On tussen Rapasso en Jobport

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak jij gebruik van cliëntvolgsysteem Rapasso? Dan is het mogelijk om jouw Rapasso omgeving te koppelen aan jouw Jobport omgeving. Met de koppeling kun je:

• Direct vanuit Rapasso inloggen in Jobport (Single Sign-On)

• Sollicitatie activiteiten uitwisselen

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Wat is een Single Sign-On (SSO)?

‘Single Sign-On’ staat voor ‘eenmalig inloggen’. Dit betekent dat gebruikers één keer inloggen en daarna automatisch toegang krijgen tot meerdere applicaties en resources in een netwerk.

Hoe kan ik de Single Sign-On aanvragen?

Stuur een e-mail naar info@jobport.nl met een verzoek voor de koppeling tussen Rapasso en Jobport. Wij voorzien jou van de benodigde informatie. Na akkoord zorgen wij voor de coördinatie en de koppeling voor jou gelegd.

Hoe werkt de koppeling tussen Rapasso en Jobport?

Met de Single Sign-On krijgt Rapasso toegang tot jouw Jobport omgeving. Dit betekent dat coaches en kandidaten vanuit Rapasso rechtstreeks kunnen inloggen in Jobport. Nieuwe gebruikers moeten eerst eenmalig hun account activeren in Jobport.

Hieronder lees je hoe je dit doet.

1. Maak in Rapasso een kandidaat aan.

2. Maak in Jobport een kandidaat aan met hetzelfde e-mailadres als in Rapasso. Klik hiervoor in Jobport op het menu-item Kandidaten en hierna rechts beneden op het plus-icoon. Kies voor een traject met Jobport toegang, zodat de kandidaat toegang krijgt tot Jobport. Sla dit op.

3. Heb je de kandidaat toegevoegd? De kandidaat krijgt nu een uitnodiging via e-mail.

3. De kandidaat klikt op Uitnodiging accepteren.
4. De kandidaat accepteert de voorwaarden en klikt op 'Accepteren'.

5. De kandidaat vult het wachtwoord in, wat hij ook gebruikt in Rapasso. Klik hierna op 'Opslaan'.

6. De kandidaat is nu eenmalig ingelogd in Jobport. De kandidaat klikt rechtsboven op de initialen en hierna op 'uitloggen'.

Vanaf nu kan de kandidaat inloggen in Rapasso en vanuit Rapasso rechtstreeks inloggen in Jobport. Dit doet hij via de onderstaande knop in het menu. De kandidaat hoeft dus vanaf nu niet meer rechtstreeks via Jobport in te loggen.

Sollicitatie activiteiten uitwisselen

Naast de Single Sign-On worden de sollicitatie activiteiten uit Jobport overgehaald naar Rapasso. In Rapasso kun je sollicitaties handmatig ingeven op het cliënt portaal, maar dus ook vanuit Jobport toevoegen.