Problemen met inloggen
Hoe kan ik inloggen met een extra controlestap?

Lees hier stap voor stap hoe je een extra beveiligingslaag toevoegt aan jouw account.

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jouw gegevens verdienen de best mogelijke beveiliging. Daarom heeft Jobport ervoor gezorgd dat jij een extra beveiligingscontrole kunt toevoegen aan jouw gebruikersaccount door middel van Multi-factor authenticatie (ook wel bekend als tweestapsverificatie of 2FA).

Wat is Multi-factor authenticatie?

Normaal gesproken log je in op je Jobport account met een gebruikersnaam en wachtwoord. Het kan echter gebeuren dat iemand jouw inloggegevens in handen krijgt. Deze persoon kan dan eenvoudig in je account komen. Om te voorkomen dat deze persoon toegang krijgt tot jouw account, kun je een tweede beveiligingslaag installeren. Dit heet Multi-factor authenticatie. De tweede beveiligingslaag kun je instellen op een ander apparaat, bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon. Nadat je jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, kun je met de extra toegangscode die je op jouw mobiele telefoon krijgt, inloggen in Jobport.

Hoe stel ik de Multi-factor authenticatie in?

1. Klik rechtsboven op je avatar.

2. Ga naar Instellingen.

3. Klik op 'Beveiliging'.

Je ziet nu alle informatie over jouw login.

4. Klik bij 'Inloggen met extra controlestap' op Telefoon instellen. Selecteer hierna de manier waarop je de tweestapsverificatie wilt instellen. In de meeste gevallen kan dit alleen via de Authenticator app op jouw mobiele telefoon.

5. Op de Google Authenticator app op jouw mobiele telefoon scan je de QR-code die op je scherm in Jobport staat. Heb je nog geen authenticator app? Download deze dan in de App Store of Google Play.

6. Heb je de QR-code gescand? Op jouw telefoon verschijnt nu een code. Voer deze in op Jobport en klik op 'Opslaan'.

De Multi-factor authenticatie is nu ingesteld. De volgende keer als jij inlogt in Jobport kun je naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord ook de toegangscode invoeren die op jouw telefoon wordt gegeven.

Ik heb een nieuwe telefoon, wat nu?

Als je een nieuwe telefoon hebt en de 2FA hebt ingesteld kan je het volgende doen:

1. Ga in Jobport naar de avatar (initialen rechtsboven).

2. Klik op Instellingen en hierna op Beveiliging.

3. Klik op Authenticator App. Je krijgt nu de optie om deze te verwijderen. Hierna kun je meteen een nieuwe instellen vanuit hetzelfde blokje.

Let er dus op dat je tijdelijk beide telefoons nodig hebt. Of zorg ervoor dat de 2FA is verwijderd, net voordat je de nieuwe telefoon instelt.