Hoe maak ik een screenshot van een test rapportage?

Lees hier hoe je onderdelen van een rapportage van een test kunt opnemen in jouw eigen rapportage.

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je onderdelen uit een test rapportage gebruiken voor jouw eigen rapportage voor jouw opdrachtgever? Dat kan met screenshots! Lees in dit artikel hoe je dit doet.

Windows

Volg deze stappen wanneer je gebruik maakt van een Windows computer.

1.  Open het rapport van je kandidaat
2. Zorg ervoor dat het onderdeel dat je wilt opnemen in je eigen rapportage in beeld staat.
3. Zoek op je computer het 'Knipprogramma' en open deze.
4. Klik op 'Nieuw'.
5. Kies nu het gebied op het scherm waar je een screenshot van wilt maken.
6. Selecteer de knop 'Knipsel opslaan' nadat je een knipsel hebt vastgelegd.
7. In het vak 'Opslaan als' typ je een bestandsnaam, locatie en type. Selecteer vervolgens 'Opslaan'.

Het knipsel is nu opgeslagen en dit bestand kun je nu toevoegen in je eigen rapportage.

Apple

Volg deze stappen wanneer je gebruik maakt van een Apple computer.
1. Open het rapport van je kandidaat
2. Zorg ervoor dat het onderdeel dat je wilt opnemen in je eigen rapportage in beeld staat.
3. Gebruik de volgende toetscombinatie: cmd (⌘) + shift (⇧) + 4. Je muis verandert nu.
4. Kies nu het gebied op het scherm waar je een screenshot van wilt maken.
5. Het knipsel wordt automatisch opgeslagen op je computer. Deze kun je nu toevoegen in je eigen rapportage.