Organisatie beheren
Gebruikersbeheer
Collega's verwijderen of archiveren

Archiveer of verwijder gebruikers (collega's) binnen je organisatie (Beheerder)

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als een collega niet meer bij jullie werkt kun je deze collega verwijderen of archiveren. Hij of zij heeft hierna geen toegang meer.

Waar vind ik de instellingen?

Je kunt een collega verwijderen of archiveren via het Gebruikersbeheer. Je klikt hiervoor rechtsboven op de avatar en gaat naar Instellingen.

In de instellingen klik je bij Organisatie-instellingen op Gebruikersbeheer.

Collega verwijderen

In het Gebruikersbeheer klik je op de naam van de collega die je wilt verwijderen of archiveren. Via de opties-knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek kun je kiezen voor 'archiveren'. Je collega wordt dan in het archief opgeslagen. Kies je voor 'verwijderen' dan wordt je collega definitief verwijderd uit het systeem.

Collega is coach

Je kunt een collega met de rol 'coach' alleen verwijderen of archiveren wanneer er geen kandidaten aan gekoppeld zijn. Je kunt kandidaten één voor één aan een andere coach koppelen via het dossier. Hoe dit werkt lees je in het help artikel Coach aanpassen. Of je zet direct alle kandidaten over naar een van je collega's. Dit doe je in het gebruikersbeheer. Via de 'Kandidaten overzetten?' link in het gebruikersbeheer kun je alle kandidaten in één keer overzetten, inclusief de gearchiveerde kandidaten. Zie de 'Kandidaten overzetten?' link onder de Coach rol.

Collega is accountmanager

Je kunt een collega met de rol 'accountmanager' alleen verwijderen als er geen werkgevers aan gekoppeld zijn. Via het gebruikersbeheer kun je via link 'Werkgevers overzetten' alle werkgevers in een keer overzetten naar een collega of kies ervoor om tijdelijk geen accountmanager te koppelen.