Testen maken

Hoe de kandidaat testen kan maken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als coach kun je voor je kandidaat testen klaarzetten zodat de kandidaat deze kan maken. Hoe je dit kunt doen lees je hier.

Hoe maakt de kandidaat de test?

Wanneer je kandidaat inlogt ziet hij of zij op de home pagina meteen de openstaande taken. Als je de test hebt klaargezet komt hier de taak 'Maak een test' erbij te staan.

Je kandidaat klikt op 'Maak een test'. Hij of zij komt nu in een overzicht met alle testen die klaarstaan. Deze pagina is ook te bereiken door links in het menu te klikken op 'Testen'.

Je kandidaat klikt hier op de test om hem te starten. Hij of zij kan direct aan de slag.

Een test tussentijds pauzeren

De eigen testen van Jobport kun je tussendoor niet pauzeren. Als je de test afsluit dan moet je later weer helemaal opnieuw beginnen. Bij de testen van Ixly is het wel mogelijk om de test tussentijds af te sluiten. Je gaat dan op een later moment verder waar je gebleven was.

Een test samen invullen met jouw kandidaat

Heeft een kandidaat moeite met het invullen van een test? Maak hem dan samen met de kandidaat. Open het dossier van de kandidaat. Bij het kopje 'Testen' klik je rechts bij een test op de drie puntjes. Klik op 'Maak test met kandidaat'. De test wordt gestart.

Een test zelf invullen als coach

Er zijn twee testen waarbij het de bedoeling is dat jij als coach de test invult. Dit zijn de Screening Arbeidsmogelijkheden en Functie Analyse: Van belastbaarheid naar arbeidsmogelijkheden. Zet de test klaar voor de kandidaat via de Toolbox. Klik vervolgens in het kandidaten overzicht op de naam van de kandidaat. Scroll naar beneden. Onderaan bij het kopje 'Testen' zie je een overzicht van de ingezette testen. Klik op de naam van de test om de test te starten.

Is de test voltooid?

Dan ontvang jij als coach een e-mail. Je kunt het rapport dan downloaden en bespreken met je kandidaat. Ga in Jobport naar het kandidaat dossier. Klik op de naam van de test om het rapport te downloaden.