Beroepen verkenner

Ontdek wat een beroep inhoudt en filter passende beroepen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de beroepen verkenner kan je ontdekken wat beroepen precies inhouden en zo passende beroepen vinden. Je vindt de beroepen verkenner door links in het menu op Beroepen te klikken.

Filteren op beroepen

Gebruik de filters bovenaan het scherm om de selectie aan te passen. Je kunt op verschillende niveaus filteren, zoals: Werk en denkniveau, Vakgebied, Leidinggevend/uitvoerend, Werktype, Arbeidsbeperking, Taalbeperking, Werkomgeving, Drijfveren en Kernkwaliteiten. Klik ze één voor één aan en geef aan waar je op wil filteren.

Je krijgt nu een overzicht met alle beroepen die voldoen aan de zoekfilters.

Wil je meer informatie over een beroep?

Klik dan op het beroep. Per beroep vind je de volgende informatie:

• Omschrijving beroep

• Gevonden vacatures

• Onderliggende functies

• Arbeidsomstandigheden

• Video's over het beroep

Functies

Per beroep zie je een lijst van onderliggende functies. Per functie zie je of er een stijgende of dalende vraag is (pijltje vooraan). Het aantal geeft aan hoeveel vacatures er de afgelopen twee maanden zijn geplaatst.
Verder zie je de functienaam en het meestgevraagde opleidingsniveau. Via het vraagteken kun je precies de verdeling zien hoe vaak een opleidingsniveau wordt gevraagd.

Wil je meer informatie over een functie?

Klik dan op de functie. Je ziet nu het functie affiche. Hier vind je informatie over:

• Werk- en denkniveau: dat werkgevers vragen voor deze functie.

• Beschikbaarheid: Wekelijkse werkuren die werkgevers vragen voor deze functie.

• Werkervaring: Het aantal jaren werkervaring die werkgevers vragen voor deze functie.

• Vacatures: Het aantal gevonden vacatures in de afgelopen 2 maanden.

• Doorlooptijd: Het gemiddeld aantal dagen dat een vacature open staat.

• Salaris indicatie: Het gemiddelde maandsalaris dat werkgevers aanbieden voor deze functie.

• Top regio's: Weergave van de regio's waar de meeste vacatures in voorkomen.

• Top werkgevers: Weergave van de werkgevers die de meeste vacatures voor deze functie aanbieden.

Wil je vacatures bekijken van deze functie? Klik dan op 'Vacatures bekijken' rechts onderin het scherm.

Arbeidsomstandigheden

Bij ieder beroep vind je alle informatie over de belastbaarheid van dit beroep. Klap het balkje uit bij 'Arbeidsomstandigheden' en bekijk welke arbeidsomstandigheden voor deze functie het meest relevant zijn.

Hieronder twee voorbeelden hoe de filter Arbeidsbeperkingen uit de Beroepen verkenner werkt:

• Fysieke arbeidsbeperking: Zet je de filter 'Zitten' aan? Dan worden alle beroepen waarbij het aspect Zitten meer dan 60% relevant is weggefilterd.

• Mentale arbeidsbeperking: Zet je de filter 'Concentreren' aan? Dan worden alle beroepen waarbij deze arbeidsomstandigheid meer dan 75% relevant is weggefilterd.

Beroepen opslaan als favoriet

Vind je een beroep interessant? Sla hem dan op als favoriet. Klik op het beroep en klik op het sterretje. Je vindt hem nu terug onder het tabblad 'Favorieten'.

Beroepen die je als kandidaat opslaat als favoriet zijn ook terug te vinden in het profiel en zichtbaar voor de coach.