Kandidaten verkennen en matchen
Kandidaat profiel in de verkenner

Hoe het kandidaat profiel er in de verkenner uitziet en welke acties je ermee kan doen.

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je zoekt en filtert op kandidaten, krijg je links in de pagina een lijst met resultaten. Hoe je dat doet, staat beschreven in het artikel 'Kandidaten verkennen'.

De best passende kandidaat staat bovenaan.
Klik je op een kandidaat, dan zie je rechts het volledige Kandidaat profiel.

Voorbeeldprofiel

Hieronder een voorbeeld kandidaat profiel. Afhankelijk van hoe compleet een kandidaat zijn of haar profiel heeft gevuld, hoe vollediger het profiel is ingevuld.

Het eerste blok Algemeen geeft een samenvatting van de kandidaat en bevat de belangrijkste acties. Direct daaronder zie je de belangrijkste tags. Het type werk dat de kandidaat wil doen (werksoorten), en de doelgroep van de kandidaat. (bijv. BBL, Garantiebaan of Praktijkroute).

Daarnaast zie je ook bijvoorbeeld de woonplaats, werk- en denkniveau en inzetbaarheid.

In het onderste deel van het Algemeen blok zie je een opsomming van de belangrijkste profiel onderdelen van de kandidaat. Hier vind je bijvoorbeeld favoriete vakgebieden en functies, vervoersmiddelen, beschikbaarheid en belastbaarheid.

Onder het kopje Media vind je de video’s, foto’s en de links van de kandidaat. Dit kunnen persoonlijke video’s en foto’s zijn, maar ook beelden die een moodboard vormen. De links verwijzen naar eigen websites of bijvoorbeeld social media accounts.

Onder het kopje Ervaring vind je de Werkervaring, Opleidingen en Cursussen & Trainingen van een kandidaat. Bij al deze items vind je ook de datum en de locatie van de opleiding of werkervaring. Het invullen van de werkervaring is niet verplicht. Dit blok wordt niet getoond wanneer de kandidaat zijn of haar werkervaring niet in het profiel heeft ingevuld.

Acties

Contact opnemen

Via de knop 'Contactgegevens' vind je meer informatie over hoe er contact kan worden opgenomen met deze kandidaat.

Kan er direct contact worden opgenomen met de kandidaat, dan staan hier zijn of haar contactgegevens. Wanneer een kandidaat niet rechtstreeks benaderbaar is, ziet een werkgever hier de contactgegevens van de accountmanager.

Notities toevoegen

Via het opmerking icoon kun je een notitie toevoegen. Rechts verschijnt een blok waar je de notitie kunt invoeren. Notities zijn privé. Alleen jijzelf kunt de notities zien. Notities kun je toevoegen, bewerken of verwijderen.

Profiel printen

Wil je een profiel printen of opslaan als PDF? Klik dan op het afdruk icoon. De printer instellingen van jouw eigen apparaat worden geopend.

Profiel opslaan als favoriet

Vind je een profiel interessant? Dan kun je deze via het ster-icoon opslaan als favoriet.

Er komt nu een nieuw tabblad tevoorschijn (Favorieten). Hier vind je alle kandidaten terug die je als favoriet hebt opgeslagen. Favoriete kandidaten zijn alleen zichtbaar voor jou.

Klik op de kandidaat om het profiel te bekijken. Of selecteer een kandidaat en klik op het prullenbak icoon om hem weer uit het favorieten lijstje te verwijderen.