Alle collecties
Privacy, beveiliging en data
Data
Waar komen vacatures in Jobport vandaan?
Waar komen vacatures in Jobport vandaan?

Welke bronnen we doorzoeken om zo compleet mogelijk aanbod van vacatures te tonen.

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Jobport spider zoekt vacatures op heel het internet. Een spider volgt letterlijk alle links die hij kan vinden om vervolgens te speuren naar vacatures. Vindt hij een vacature op bijvoorbeeld Jobbird.com, dan volgt hij de link naar de website van de werkgever. Naast het opnemen van de vacature in Jobport slaat hij ook de de website van de werkgever op, om vervolgens wekelijks terug te keren opzoek naar n贸g meer vacatures. Vergelijkbaar met hoe Google alle publieke websites op internet indexeert.

De gevonden vacatures in Jobport zijn afkomstig van duizenden bronnen, zodat je altijd over de meest actuele vacatures beschikt. De vacatures worden dagelijks gecontroleerd op actualiteit en ontdubbeld.

Jobport heeft vacatures van:

  • Vacaturebanken*

  • Werkgever-websites

  • Intermediairs

  • Uitzendbureaus

  • Kranten

  • Stagesites

  • Vrijwilligerssites

Vacatures van de meeste vacaturebanken* zijn ge茂ntegreerd in Jobport. Denk aan de 25 grootste zoals nationalevacaturebank.nl, werk.nl, glassdoor.nl, monsterboard.nl, etc. om er maar een paar te noemen. Daarnaast bekijken we wekelijks de website van honderduizenden werkgevers. Op die manier vinden we vacatures direct bij de werkgever zelf, nog v贸贸r ze verspreid zijn op internet.

*Vacatures die echt alleen op Indeed of LinkedIn worden geplaatst zijn niet in Jobport te vinden. In de werkelijkheid worden vacatures vaak ook op de eigen website en/of andere (gratis) vacaturesites geplaatst. In dat laatste geval vinden wij de vacature vaak ook.

Was dit een antwoord op uw vraag?