Gevonden vacatures van kandidaat bekijken

Bekijk welke vacatures er gevonden worden voor de opgeslagen zoekopdrachten

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heeft de kandidaat zoekopdrachten ingesteld? Dan krijgt hij of zij automatisch vacature alerts per mail (tenzij dit in de e-mail instellingen is uitgezet). Wil je zien welke vacatures er allemaal gevonden worden voor de kandidaat? Lees dan verder.

Hoe vind ik de gevonden vacatures?

De Gevonden vacatures van een kandidaat kun je als volgt bekijken:

1. Kies in het menu links voor Kandidaten (Beheren)

2. Ga naar de kandidaat waar je de Gevonden vacatures van wilt zien

3. Open het tabblad Vacatures

Vacature activiteiten van de kandidaat

Via de knop Gevonden vacatures (Algemene informatie) kun je direct de Gevonden vacatures van je kandidaat bekijken in de Vacature verkenner.

Op het tabblad Actuele status zie je onder Gevonden vacatures direct hoeveel vacatures er gemiddeld worden gevonden voor jouw kandidaat. Klik op het cijfer om de gevonden vacatures te bekijken.

Je komt nu in de Vacature verkenner (tabblad Gevonden) van jouw kandidaat:

Gevonden vacatures van de kandidaat

Via het tabblad Gevonden kun je jouw kandidaat helpen bij het zoeken naar vacatures en deze direct voorstellen.

Opgeslagen zoekopdrachten filteren

1) Met behulp van de filters kun je snel één of meerdere opgeslagen zoekopdrachten uit- of aanzetten. Deze filter vind je direct onder de header (gekleurde balk).

Per opgeslagen zoekopdracht staat er een label. Standaard staat het 'Alle' label geselecteerd. Klik op één of meerdere opgeslagen zoekopdrachten om deze te selecteren.

Filters op Gevonden tab

Open je de Vacature verkenner vanuit het dossier, dan zie je hier de Opgeslagen zoekopdrachten van je kandidaat.

Overzicht zoekresultaten

(2) Alle gevonden vacatures komen links in de lijst te staan. Dit noemen we de zoekresultaten:

Zoekresultaten

Het overzicht met de zoekresultaten begint met het totaal aantal gevonden vacatures, bijvoorbeeld 1-20 van 374 (nr. 1). Direct daaronder staan de vacatures (nr. 2).

Per vacature wordt de titel, locatie en de werkgever gegeven. De drie icoontjes direct daaronder geven informatie over (van links naar rechts) de datum waarop de vacature is gevonden, of de functie voltijd of deeltijd is en het gevraagde niveau.

Per pagina worden er 20 vacatures getoond. Via de pijltjes boven- en onderaan de lijst, direct naast het totaal aantal gevonden vacatures (nr. 1), kun je bladeren.

Periode

Bovenaan de lijst rechts staan twee icoontjes (nr. 3). Via het kalender-icoon (links) kun je de periode instellen. Deze staat standaard op ‘Afgelopen 2 maanden’. Wil je meer, oudere, gevonden vacatures zien? Dan kun je dat doen door hier de periode te veranderen naar bijvoorbeeld ‘Afgelopen jaar’.

Sortering

De vacature resultaten staan standaard gesorteerd op relevantie. Wil je liever de meest recente vacatures eerst zien, dan kun je via het sorteer-icoon (rechts) de sortering aanpassen naar ‘Sorteren op datum’.

Vacature details

(3) Klik links in het overzicht op een vacature om rechts de vacature details te bekijken.

Vacature voorstellen

(4) Via de vacature acties boven de vacature details kun je de vacature voorstellen aan je kandidaat. Open je de Vacature verkenner vanuit het dossier, dan hoef je niet steeds de kandidaat te selecteren. Je hoeft enkel maar op Vacature voorstellente klikken.