Vacatures voorstellen

Vacatures voorstellen aan je kandidaten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Heb je een leuke vacature gevonden of heb je enkele Favorieten vacatures? Dan kun je die voorstellen aan je kandidaten. Je kandidaat kan deze dan bekijken en eventueel verder actie ondernemen.

Heb je een vacature voorgesteld, dan wordt deze aan de Opgeslagen vacatures van de kandidaat toegevoegd. De vacature krijgt dan de status Suggestie coach. De kandidaat kan de vacature beoordelen via het tabblad Opgeslagen en de Sollicitatieactiviteiten bijhouden.

Je kunt de opgeslagen vacatures, inclusief de voorgestelde vacatures, van je kandidaat bekijken via het dossier. Bekijk de help-artikelen over Vacature- en sollicitatieactiviteiten voor meer informatie.

Vacature voorstellen

Om een vacature voor te stellen open je een vacature in de Vacature verkenner.

Het voorstellen van vacatures gaat via de vacature-acties.

Dit paneel staat direct boven de vacature:

Het paneel met vacature-acties is overal in de Vacature verkenner beschikbaar. Je vindt hem dus boven elke vacature in zowel het tabblad Gevonden, Internet als Favorieten.

In het paneel met vacature-acties staan de belangrijkste vacature-acties die je kunt uitvoeren. Als coach is het voorstellen van de vacature aan een kandidaat de belangrijkste actie. Om een vacature voor te stellen klik je op 'Vacature voorstellen':

In het paneel opent nu een formulier met een drop-down. Selecteer hier de kandidaat waaraan je de vacature wil voorstellen:

Klik vervolgens op 'Voorstellen' om de vacature voor te stellen.

De vacature is dan toegevoegd aan de Opgeslagen vacatures van de kandidaat. De status van de vacature is dan Suggestie coach. De kandidaat kan de vacature beoordelen via de Opgeslagen tab, en de Sollicitatieactiviteiten bijhouden.

Je kunt de opgeslagen vacatures van je kandidaat, inclusief die je hebt voorgesteld, bekijken via het dossier. Bekijk de help-artikelen over Vacature- en sollicitatieactiviteiten voor meer informatie.