Sollicitatieactiviteiten bijhouden

Vacatures opslaan en sollicitaties bijhouden

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jobport ondersteunt jouw kandidaat bij het solliciteren. Heeft hij of zij een leuke vacature gevonden, dan kan je kandidaat deze opslaan en vervolgens alle activiteiten bijhouden. Lees hieronder hoe je kandidaat dit kan doen.

Het opslaan van vacatures en het registreren van activiteiten doe je via de vacature-acties. Deze staat direct boven de vacature-details:

Het paneel met vacature-acties is overal in de Vacature verkenner beschikbaar. Je vindt hem dus boven elke vacature in zowel de Gevonden, Internet als de Favorieten tab. Precies weten hoe de Vacature verkenner werkt? Ga direct aan de slag met solliciteren!

In de vacature-acties staan de belangrijkste vacature-acties die je kunt uitvoeren.

Als kandidaat is het opslaan en registreren van sollicitatieactiviteiten het belangrijkste.


Vacatures opslaan

Heb je een leuk vacature gevonden, dan kun je deze opslaan als Interessant.

Dit doe je door op ‘Vacature opslaan’ te klikken:


Ook kun je direct een andere status kiezen door op het pijltje te klikken:

Na het opslaan van de vacature zie je dit direct terug:

De knop geeft nu de huidige status weer. Daaronder zie je nogmaals welke status je hebt toegewezen, plus de datum waarop je dit gedaan hebt.

Heb je een vacature opgeslagen, dan vind je deze later terug onder de Opgeslagen vacatures. Vanuit hier kun je de sollicitatieactiviteiten verder bijhouden.


Opgeslagen vacatures bekijken

De makkelijkste manier om je vacatureactiviteiten bij te houden is via de Opgeslagen vacatures. Ga hiervoor in de Vacature verkenner naar het tabblad Opgeslagen:

Hier komen alle vacatures met een status:

Opgeslagen vacatures in Jobport

De vacatures staan standaard gesorteerd op de datum waarop ze zijn opgeslagen. Dit is 'Sorteer op laatst opgeslagen'. Dit kan gezien worden als een vaste volgorde die niet veranderd, met de meest recent opgeslagen vacature bovenaan.

Wil je liever de vacature met de meest recent actie eerst zien, dan kun je via het sorteer-icoon de sortering aanpassen naar ‘Sorteer op laatste actie’.

Klik links op een vacature om deze rechts tot in detail te bekijken.

Opgeslagen vacatures is alleen beschikbaar voor kandidaten. Als coach kun je de opgeslagen vacatures van je kandidaat bekijken via het dossier. Bekijk de help-artikelen over Vacature- en sollicitatieactiviteiten voor meer informatie.


Sollicitatieactiviteiten bijhouden

Het registreren van sollicitatieactiviteiten gaat ook via de vacature-acties. Dit doe je door op de knop met de huidige status te klikken en een andere status te kiezen in de drop-down:

Het toevoegen van een nieuwe activiteit is direct zichtbaar:

De knop geeft wederom de huidige status weer. Daaronder zie je een overzicht van alle activiteiten die je hebt geregistreerd, in chronologische volgorde. Dit noemen we het vacature verloop, ook wel de geschiedenis, en geeft je een chronologische lijst van alle sollicitatieactiviteiten.


Opgeslagen vacatures filteren

Op het tabblad Opgeslagen kun je filteren op de status van je opgeslagen vacatures. Zo kun je gemakkelijk je sollicitatieactiviteiten overzichtelijk houden. Selecteer één of meerdere filters om alleen díe vacatures te zien.

Afgesloten vacatures, bijvoorbeeld vacatures waar je geen interesse meer in hebt, worden niet direct links in de lijst getoond. Via de filter ‘Toon afgesloten vacatures’ kun je deze terughalen.

Filters op Opgeslagen tab

Via de filters bovenin kun je het overzicht direct filteren op:

  • Suggestie coach: Alle vacatures die jij hebt voorgesteld aan de kandidaat

  • Interessant: Alle vacatures die de kandidaat heeft opgeslagen als interessant

  • Sollicitaties: Alle vacatures waarbij het sollicitatie proces is gestart

    • Statussen: Contact opgenomen, Gesolliciteerd, Uitgenodigd voor gesprek, In procedure, Aangenomen

  • Toon afgesloten vacatures: Alle vacatures die de kandidaat heeft afgesloten

    • Statussen: Geen interesse (meer), Niet passend (i.v.m. beperking), Geen reactie ontvangen, Vacature vervuld / vervallen of Afgewezen


Meer help-artikelen:

Zoekopdracht maken en opslaan

Heb je nog geen Opgeslagen zoekopdrachten om dagelijks passende vacatures te bekijken? Maak dan een zoekopdracht en sla deze op. Zie het help-artikel Zoekopdracht maken en opslaan om te zien hoe het werkt.

Gevonden vacatures bekijken

Gevonden vacatures is jouw eigen feed (startpagina) waarop je altijd passend vacatures kan vinden. Als kandidaat kun je hier dagelijks een kijkje nemen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe vacatures. Bekijk het help-artikel Gevonden vacatures bekijken voor meer informatie.

Was dit een antwoord op uw vraag?