Opgeslagen vacatures van kandidaat bekijken

Sollicitatieactiviteiten bijhouden met je kandidaat

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je zien welke vacatures je kandidaat allemaal heeft opgeslagen en waar hij of zij op dit moment mee bezig is? Via de Opgeslagen vacatures kun je alles inzien en (samen met je kandidaat) de sollicitatieactiviteiten bijhouden.

Waar vind ik de opgeslagen vacatures?

De Opgeslagen vacatures van een kandidaat kun je als volgt bekijken:

  1. Kies in het menu links voor Kandidaten (Beheren)

  2. Ga naar de kandidaat waar je de Opgeslagen vacatures van wilt zien

  3. Open het tabblad Vacatures

Vacature activiteiten van de kandidaat

Op het tabblad Actuele status zie je onder Opgeslagen vacatures direct hoeveel vacatures jouw kandidaat in totaal heeft opgeslagen. Daarnaast zie je de verdeling van de opgeslagen vacatures aan de hand van de Suggesties van coach, Interessante vacatures en Lopende sollicitaties.

Klik op een van de cijfers, of op de knop Bekijk in verkenner onderaan, om de gevonden vacatures te bekijken in de Vacature verkenner.

Je komt nu in de Vacature verkenner (tabblad Opgeslagen) van jouw kandidaat:

Opgeslagen vacatures van de kandidaat

Via het tabblad Opgeslagen kun je jouw kandidaat helpen bij het beheren van de opgeslagen vacatures. Je hebt exact hetzelfde overzicht als de kandidaat. Je kunt hier dus (samen met je kandidaat) de sollicitatie activiteiten bijhouden.


Filteren

(1) Op het tabblad Opgeslagen kun je filteren op de status van de opgeslagen vacatures. Zo kun je gemakkelijk je sollicitatieactiviteiten overzichtelijk bijhouden. Selecteer één of meerdere filters om alleen díe vacatures te zien.

Filters om te filteren op de status van vacatures

Via de filters bovenin kun je het overzicht direct filteren op:

  • Suggestie coach: Alle vacatures die jij hebt voorgesteld aan de kandidaat

  • Interessant: Alle vacatures die de kandidaat heeft opgeslagen als interessant

  • Sollicitaties: Alle vacatures waarbij het sollicitatie proces is gestart

    • Statussen: Contact opgenomen, Gesolliciteerd, Uitgenodigd voor gesprek, In procedure, Aangenomen

  • Toon afgesloten vacatures: Alle vacatures die de kandidaat heeft afgesloten

    • Statussen: Geen interesse (meer), Niet passend (i.v.m. beperking), Geen reactie ontvangen, Vacature vervuld / vervallen of Afgewezen

Overzicht zoekresultaten

(2) Alle opgeslagen vacatures komen links in de lijst te staan:

Zoekresultaten

Het overzicht begint met het totaal aantal opgeslagen vacatures, bijvoorbeeld 1-14 van 14 (nr. 1). Direct daaronder staan de vacatures (nr. 2).

Per vacature wordt de titel, locatie en de werkgever gegeven. De drie icoontjes direct daaronder geven informatie over (van links naar rechts) de datum waarop de vacature is gevonden, of de functie voltijd of deeltijd is en het gevraagde niveau.

Per pagina worden er 20 vacatures getoond. Via de pijltjes boven- en onderaan de lijst, direct naast het totaal aantal gevonden vacatures (nr. 1), kun je bladeren.

Sortering

De vacatures staan standaard gesorteerd op de datum waarop ze (door de kandidaat) zijn opgeslagen. Dit is 'Sorteer op laatst opgeslagen'. Dit kan gezien worden als een vaste volgorde die niet veranderd, met de meest recent opgeslagen vacature bovenaan.

Wil je liever de vacature met de meest recent actie eerst zien, dan kun je via het sorteer-icoon (nr. 3) de sortering aanpassen naar ‘Sorteer op laatste actie’.

Vacature details

(3) Klik links in het overzicht op een vacature om rechts de vacature details te bekijken.

Sollicitatieactiviteiten bijhouden

(4) Via de vacature acties boven de vacature details kun je de sollicitatieactiviteiten inzien en beheren. Open je de Vacature verkenner vanuit het dossier, dan zie je op het Opgeslagen tabblad de vacature acties van de kandidaat.

Was dit een antwoord op uw vraag?