Berichten inbox

Communiceer met collega's of kandidaten via Jobport

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je beheerder of accountmanager in Jobport? Dan kun je via de berichten inbox communiceren met collega's. Ben je coach? Dan kun je communiceren met collega's en met jouw eigen kandidaten. In dit artikel lees je hoe de berichten inbox werkt.

Gesprek beginnen met een collega

Klik links in het menu op Berichten om de berichten inbox te openen.

Via het 'Nieuw gesprek' icoon start je een nieuw gesprek.

Het 'Begin een nieuw gesprek' venster opent.

Kies hier een collega, vul een onderwerp in en typ je eerste bericht.

Klik op 'Gesprek beginnen' om het gesprek te starten.

Jouw collega ontvangt nu in zijn berichten inbox het bericht. Je vindt het bericht zelf terug via het menu-item Berichten.

Klik op het onderwerp van het bericht om het bericht te openen. Via de balk onderin kun je nieuw berichten typen en toevoegen aan het gesprek.

Gesprek beginnen met een kandidaat

Als coach kun je een gesprek starten met een kandidaat. Dit doe je door op het dossier te klikken op het 'Nieuw gesprek' icoon.

Heb je een bericht gestuurd? Jouw kandidaat ontvangt nu in zijn berichten inbox het bericht.

Kandidaat start gesprek met coach

Een kandidaat kan ook de coach een bericht sturen. Dit kan via het Home scherm van de kandidaat of door links in het menu op Berichten klikken. Via het 'Nieuw gesprek' icoon start je kandidaat een nieuw gesprek.

Heeft de kandidaat een bericht gestuurd?

Jij ziet hem dan terug in jouw berichten inbox.

Extra opties

Voor extra opties klik je in het bericht bovenaan op de naam van je collega of kandidaat.

Toon deelnemers

Via de knop 'Toon deelnemers' kun je alle deelnemers tonen.

Persoon toevoegen

Via de knop 'Persoon toevoegen' voeg je een collega toe. Hiermee start je een groepsgesprek. De nieuw toegevoegde persoon ziet alleen nieuwe berichten. Oude berichten ziet deze persoon dus niet. Berichten zijn privé. Dus alleen de personen die toegang hebben tot de conversatie, kunnen de berichten lezen.

Verberg dit gesprek

Wil je het gesprek archiveren? Verberg dan het gesprek. Je ziet het bericht niet meer terug in je berichten inbox. Deze functionaliteit is momenteel in ontwikkeling.

Verlaat het gesprek

Via deze knop kun je het gesprek verlaten. De oude berichten zie je wel nog terug, maar je ontvangt geen nieuwe berichten.

Printen

Klik met je rechter muisknop op het scherm en hierna op 'Print'. Je kunt nu de pagina printen. Schakel optioneel de header (koptekst) en footer (voettekst) uit, zodat deze niet worden geprint.

E-mail ontvangen van bericht?

Wil je een e-mail ontvangen als er een bericht in je inbox staat? Dat kun je zelf instellen in jouw persoonlijke e-mail instellingen:

1. Klik op je initialen of foto rechts bovenin

2. Ga naar Instellingen

3. Klik op e-mail-instellingen

4. Stel de instellingen in naar voorkeur

Als je een bericht hebt gekregen in Jobport, dan wacht het systeem 15 minuten. Heb je het bericht dan nog niet gelezen? Dan krijg je een e-mail hierover. Heb je al eerder een e-mail gehad dat er berichten voor je klaarstaan? Dan krijg je geen nieuw e-mail bericht.