Kandidaten beheren
Kandidaat beheren
Kandidaten archiveren, verwijderen of heractiveren

Begeleiding afgelopen? Lees hoe je kandidaten archiveert en verwijdert

Paul van der Linden avatar
Geschreven door Paul van der Linden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Is de begeleiding van je kandidaat afgelopen of wil je een traject annuleren? Om je caseload overzichtelijk te houden of weer nieuwe kandidaten toe te voegen kun je kandidaten archiveren en verwijderen. Kandidaten hebben dan ook geen toegang meer. Je kunt bij voorbaat ook al een einddatum toevoegen zodra je een kandidaat aanmaakt (automatisch archiveren).

Archiveren

• Klik in het menu op Kandidaten (Beheren)

• Klik op je kandidaat

• Klik op de opties-knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek

• Kies voor 'kandidaat archiveren'

• Je kandidaat gaat hierna direct naar het archief en kan niet meer inloggen

Automatisch archiveren

Een kandidaat wordt automatisch gearchiveerd als er een datum ingesteld is op het Kandidaat bewerken scherm.
Via de filter 'binnenkort naar archief' kun je zien welke kandidaten binnenkort gearchiveerd worden. Zie Kandidaten overzicht voor meer info.

Activeren

Een kandidaat haal je als volgt uit het archief (heractiveren):

1. Klik in het menu op Kandidaten (Beheren)

2. Klik rechtsboven op de drie streepjes (filter). Selecteer hier het archief.

3. Klik op de naam van de kandidaat

4. Klik rechtsboven op 'Activeer kandidaat'.

Maak je gebruik van Jobport Traject? Je krijgt nu de optie om het traject te verlengen of kies een ander traject.

Verwijderen

Wanneer een kandidaat in het archief staat kun je deze verwijderen. Bekijk de gearchiveerde kandidaten bij 'Archief'. Klik in het menu op Kandidaten en via de filter rechtsboven (drie streepjes) kun je naar het archief. Zie Kandidaten overzicht voor meer info.

1. Klik in het menu op Kandidaten (Beheren)

2. Klik rechtsboven op de drie streepjes (filter). Selecteer hier het archief.

3. Selecteer het selectie hokje voor de kandidaat

4. Klik bovenaan op het prullenbak icoon.

5. De kandidaat wordt nu verwijderd.

Wil je liever eerst het dossier in het archief bekijken? Klik dan in het archief niet op het selectie hokje, maar op de naam van de kandidaat. Je komt dan in de kandidaat. Vanuit hier kun je rechtsboven op de drie puntjes klikken en kiezen voor 'Verwijder kandidaat'.