Alle collecties
Veelgestelde vragen
Algemeen
Hoe kan ik inloggen als kandidaat?
Hoe kan ik inloggen als kandidaat?

Lees in dit artikel hoe je Jobport bekijkt vanuit het perspectief van de kandidaat.

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je wilt een kandidaat zo goed mogelijk begeleiden. Hiervoor is het handig dat je weet wat jouw kandidaat ziet in Jobport. Dit artikel beschrijft hoe je inlogt als kandidaat.

Let op! Heb je een betaald account? Zorg ervoor dat je het kandidaat account van jezelf tijdig verwijdert of archiveert, om onnodige kosten te voorkomen.

Er zijn twee manieren om Jobport als kandidaat te ervaren. Een aantal elementen gelden voor beide gevallen. Die staan onder het kopje "Algemeen" beschreven. Het verschil tussen de twee manieren is welk e-mailadres je gebruikt voor het kandidaat account. De meest gebruiksvriendelijke optie is om hetzelfde e-mailadres te gebruiken als waar je coach account op staat.

Algemeen

Kandidaat toevoegen

Via het kandidaten overzicht voeg je een kandidaat toe voor jezelf. Klik in het menu op Kandidaten (Beheren). Via het '+' icoon rechts onderin voeg je een kandidaat toe. Je ziet nu het volgende scherm:

E-mailadres

Zie het volgende hoofdstuk.

Traject kiezen

Kies een traject met toegang. Je wilt namelijk toegang en kunnen inloggen als kandidaat.

Automatisch archiveren

Kies voor deze optie om jouw kandidaat account automatisch te laten archiveren.

Test maken

Zelf ervaren hoe een test werkt en welke rapportage eruit komt? Maak dan zelf eens een test. Als coach zet je de test klaar voor jouw kandidaat account. Lees hier hoe je dit doet. Vervolgens log je in als kandidaat en maak je de test.

Let op! Heb je een betaald account? De kosten van de test worden op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

Kandidaat verwijderen

Heb je alles voldoende getest? Verwijder of archiveer dan de kandidaat weer. Lees in dit artikel hoe je dit doet.

E-mailadres

Hetzelfde e-mailadres als coach-account

Vul voor de nieuwe toegevoegde kandidaat het e-mailadres in waarmee jij ook je coach account hebt.

Het voordeel van deze optie is, dat je makkelijk van coach en kandidaat rol kan wisselen. Dit kan via je initialen rechtsboven en dan te klikken op de "coach" of "kandidaat" rol.

Let op!

  • Je bent altijd automatisch ingelogd op je coach account. Als jij bijvoorbeeld klikt op een Jobport-link in een e-mail, kom je altijd op je coach account terecht.

  • Dit kandidaat account is nu altijd gelinkt aan jouw coach account. Wijzigingen die je doorvoert in bijvoorbeeld de kandidaat naam of kandidaat e-mailadres hebben ook effect op jouw coach account.

Ander (privé) e-mailadres

Je kan ook een ander (privé) e-mailadres invullen voor de kandidaat. Dan komen daar de kandidaat-mails op binnen en daarmee moet je dan inloggen.

Het grootste verschil met de vorige optie is dat je specifiek in- en uit moet loggen om je kandidaat account in te kunnen. Een andere internet browser gebruiken voor je kandidaat account kan ook.


Uitloggen

Heb je de kandidaat aangemaakt? Log dan uit als coach.

Inloggen als kandidaat

Als het goed is heb je een uitnodiging ontvangen op het e-mailadres waarop je de kandidaat hebt toegevoegd. Klik op de link in de uitnodigingsmail. Activeer jouw kandidaat account. Vul het e-mailadres in en kies een wachtwoord. Nadat jouw account is aangemaakt, kun je voortaan op de normale manier weer inloggen.

Was dit een antwoord op uw vraag?