Kandidaten verkennen

Hoe je kandidaten verkent

Jill Hendrikx avatar
Geschreven door Jill Hendrikx
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe werkt de kandidaten verkenner?

Met de kandidaten verkenner doorzoek je makkelijk de profielen van kandidaten.

Kandidaten verkennen kan direct vanuit het menu bij kandidaten. Of je gaat via een vacature zoeken naar geschikte kandidaten. Dat wordt in een ander help artikel uitgelegd.

Je kunt op twee verschillende manieren kandidaten verkennen. Door te zoeken via de zoekbalk bovenin, of door te filteren. Beide manieren staan hieronder uitgelegd.

De kandidaten worden gesorteerd op meest passend. De best passende kandidaat op basis van je zoekopdracht en/of filters zal dus bovenaan staan.

Zoeken

Zoekbalk

Via de zoekbalk bovenin kun je jouw zoekopdracht starten.

Voorbeeld: Zoek je een kandidaat voor een vacature? Voer bovenaan de functie in en pas de overige filters eventueel aan. De verkenner laat nu heel snel zien welke kandidaten geschikt zijn voor de vacature.

Stel je zoekt een kandidaat voor een vacature voor de functie 'Asbestverwijderaar', dan kun je dit beroep in de zoekbalk invoeren. Rechts hiervan vul je de locatie (bijvoorbeeld Den Haag) en de straal (25 km) toe. Op je mobiel kun je de locatie en afstand instellen door op het locatie-icoon te klikken in de rechterbovenhoek.

Op basis van jouw input wordt er direct een lijst met matchende kandidaten links in het scherm getoond. Profielen van kandidaten worden in bovenstaand voorbeeld doorzocht op het beroep 'asbestverwijderaar' of een van de gerelateerde beroepen. Zijn er plaatsnamen (Den Haag) opgegeven, dan wordt er vanuit deze plaats gezocht naar kandidaten (in dit geval in een straal van 25km).

Vul je een zoekterm in, die niet herkend wordt door de automatische suggesties? Dan wordt deze zoekterm gebruikt om de hele tekst van een kandidaat profiel te doorzoeken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan omschrijvingen van werkervaring en opleidingen, trainingen en cursussen, bio beschrijvingen en trefwoorden in het profiel.

Filteren

Je kunt bij je zoekopdracht filters instellen. Zo maak je de selectie specifieker. Je ziet dan alleen kandidaten die voldoen aan (minimaal 1 van) de gestelde criteria.

Je selecteert een categorie door erop te klikken of tikken. Dan openen alle onderdelen van de categorie waarop je kunt filteren. Iedere categorie met een actief filter krijgt een gekleurd bolletje. Het kan zijn dat niet alle categorieën op de pagina passen. Scroll dan met je muis of vinger, of gebruik de pijltjes aan de linker- en rechterkant.

Was dit een antwoord op uw vraag?