Kandidaten verkennen en matchen
Vacatures matchen met kandidaten

Een geschikte kandidaat vinden voor een vacature

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zoek passende kandidaten

Vacatures

1. Ga links in het menu naar Vacatures (Beheren)

2. Klik op de vacature waar je kandidaten voor zoekt.

3. Klik op de knop 'Zoek kandidaten' of klik in de rechterbovenhoek op de meer-opties knop (drie puntjes) om het menu te openen. Kies dan voor 'Zoek kandidaten'.

4. Je ziet nu in één oogopslag welke kandidaten passen bij de vacature. Klik links op een kandidaat om rechts het profiel te bekijken.

5. Eventueel kun je bovenaan via de zoekbalk en filters de zoekopdracht verder aanscherpen (verkleinen of verbreden).

Werkgevers

Je kan ook vanuit Werkgevers een zoekopdracht starten:

1. Kies in het hoofdmenu voor 'Werkgevers'

2. Klik op de werkgever die de vacature open heeft staan

3. Klik in het overzicht op de vacature waar je kandidaten voor zoekt

4. Aan de rechterkant verschijnen de details van de vacature

5. Klik in de rechterbovenhoek op de meer-opties knop (drie puntjes) en kies dan voor 'Zoek kandidaten'.

6. Klik op de knop 'Zoek kandidaten' of klik in de rechterbovenhoek

7. Eventueel kun je bovenaan via de zoekbalk en filters de zoekopdracht verder aanscherpen (verkleinen of verbreden).

Geschikte kandidaat?

Opslaan bij vacature

Heb je een kandidaat met een passend profiel gevonden? Dan kan je vanuit de kandidaat deze toevoegen aan de vacature.

1. Klik de kandidaat aan en klik dan op de button 'Toevoegen aan vacature'. Je kunt nu de vacature opzoeken en de kandidaat opslaan bij de vacature.

2. Via de kandidaten verkenner wordt de vacature direct zichtbaar in het kandidaat profiel. Zo hebben jij en je collega's direct inzicht in de verschillende vacatures waaraan de kandidaat gekoppeld is. De tabel toont welke vacature (titel) door wie (collega) en wanneer (datum) de kandidaat is toegevoegd.

3. Klik rechts op de drie puntjes om de vacature detailpagina direct te bekijken of om de kandidaat weer te verwijderen van de vacature.

4. Ook zie je de kandidaat terug in de vacature. Ga hiervoor naar 'Vacatures (beheren)' en open de vacature. Bij het kopje 'Kandidaten' vind je de vacature terug onder het tabblad opgeslagen.

Voorstellen aan werkgever

Heb je een passende kandidaat gevonden en wil je deze voorstellen aan de werkgever?

1. Klik de kandidaat aan en klik op de meer-opties (drie puntjes) rechtsboven.

2. Klik op ‘Voorstellen aan werkgever’

3. In het kandidaat profiel onder de knop 'toevoegen aan vacature' zie je nu ook een vinkje staan onder 'voorgesteld' bij de desbetreffende vacature.

4. Je kunt dit ook ongedaan maken door in hetzelfde menu te kiezen voor ‘Verwijder voorstel’.

5. Op de vacature detailpagina staat de kandidaat nu niet meer onder de tab 'Opgeslagen' maar onder de tab 'Voorgesteld'.