Toolbox
Algemeen
Testen klaarzetten voor je kandidaat

Hoe je een test klaarzet voor je kandidaat

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Laat je kandidaat gericht oriënteren op beroepen en vacatures via een van onze professionele testen. We hebben een breed scala beschikbaar. Waaronder gratis interesse- en persoonlijkheidstesten maar ook testen van Ixly.

Hoe zet je ze klaar?

Let op: Het kan zijn dat de testen niet standaard aan staan. Informeer bij de beheerder van jouw bedrijf of hij/zij jou de rechten kan geven.

Via de Toolbox

1. Klik links in het menu op Toolbox

2. Typ en selecteer een kandidaat om testen voor klaar te zetten

3. Om meer informatie te krijgen over een test klik je rechts op het informatie-icoon.

4. Keuze gemaakt? Vink de test aan en klik rechts beneden op 'Bestellen'.

De test is nu besteld en jouw kandidaat ziet deze als openstaande taak in zijn of haar profiel.

Via het kandidaatprofiel

1. Klik links in het menu op Kandidaten (beheren)

2. Klik op je kandidaat

3. Klik op de opties-knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek bij de persoonsgegevens

4. Kies voor 'Testen'

Of klik in het testen overzicht op Testen klaarzetten (beschikbaar als reeds testen zijn ingezet voor deze kandidaat).

Je komt nu in een overzicht met alle testen die je kunt inzetten.

Aanvullende informatie

Om meer informatie te krijgen over een test klik je rechts op het informatie-icoon.
Informatie die je o.a. kunt zien:

• Aanbieder van de test

• Kosten

• Doel van het rapport

• Theorie

• Vragenlijst (zonder rapport)

• Voorbeeldrapport

• Inzicht in vragen (doe de test zelf, zonder rapport)

Zie hieronder een voorbeeld van de Intake naar Werk test. Via de knop 'Voorbeeld rapport' krijg je inzicht in een rapportage. Om de vragenlijst in te zien klik je op 'Vragenlijst proberen'. Letop: Hier komt geen rapport uit voort.

Heb je een test gevonden voor je kandidaat? Selecteer deze dan. Hierna klik je rechts beneden op Bestellen. Na bevestiging wordt de test automatisch klaargezet voor de kandidaat. De kandidaat ziet de test nu als openstaande taak en kan direct aan de slag.

Wil je dat de kandidaat het eindrapport ook kan inzien?

Wanneer je de kandidaat opent, zie je de openstaande taak. Mag de kandidaat zijn/haar rapport inzien? Activeer dan hier de instelling bij 'Kandidaat inzicht'. Het schuifje wordt blauw.

Zie Testen maken onder Wat kan mijn kandidaat met Jobport voor meer informatie.

Hoe download ik het rapport?

Is de test voltooid? Dan ontvang jij als coach een e-mailbericht. Je kunt het rapport dan downloaden en bespreken met je kandidaat. Klik in Jobport in het menu op Kandidaten (beheren) en klik op de naam van de kandidaat. Scroll naar beneden. Klik op de naam van de test om het rapport te downloaden.

Kandidaten kunnen het rapport zelf niet downloaden. Tenzij je de instelling 'Kandidaat inzicht' (zie hierboven) hebt geactiveerd.

Hoe betaal ik de test?

De kosten van de test worden altijd achteraf in rekening gebracht. Wanneer je de test hebt besteld komt deze op de eerstvolgende factuur. Een specificatie van wie welke test heeft ingezet (en voor wie) vind je ook terug op het factuur.

Hoe verwijder ik een test?

Heb je per ongeluk een test klaargezet en was dit niet de bedoeling? Ga naar het menu-item kandidaten, klik op de naam van de kandidaat en scroll naar beneden. Als er bij de test achteraan (rechts) drie puntjes staan, dan kun je de test via deze drie puntjes verwijderen. Staan er geen drie puntjes? Dan kun je de test niet meer verwijderen.

Kan ik een test opnieuw bestellen voor een kandidaat?

Wil je een test opnieuw inzetten? Dit kan pas als de test die al klaar stond is afgerond. Je kunt dan in de Toolbox de test bestellen en nog een keer klaarzetten voor de kandidaat.